070111

Nu har jag börjat riva lite i alla fall:

Lite klassiska pallbocksbilder: 

070114

Igår så monterade jag lite mer hyllor i verkstan, det behövdes när man ska börja plocka ner igen. Jag vill inte ha de grejerna liggandes på bänken denna gången.

Idag fixade jag flänsar till grenröret, mot motorn använder jag orginalflänsarna från WB'n, dessa behövde jag slipa ur så jag började med ett slipstift men tröttnade snabbt, bultade ihop dem och svetsade på ett rör och svarvade ur dem istället.Sen svarvade jag ett ämne till turboflänsen, anledningen till att jag svarvar den är för att få med den fina labyrinttätningen och att det är så bökigt att jobba i så tjock plåtNär jag svarvat fram en skiva så bara ritade jag ut konturerna och trimmade till den med vinkelslipen

Sen bockade jag till ett plattjärn för att kunna börja måtta ut placeringen lie grovt:

De återanvända flänsarna:


Nu ska jag beställa lite rör till grenröret samt försöka få tag i en Saab 900 IC så att jag kan beställa lite silikonslang och grejer.

 

070121

Det går lite trögt med dock frammåt, jag har beställt material till grenröret som bör komma i början av veckan så det bör vara klart innan nästa helg, sen vänter jag på att få tag i en intercooler, jag har några på gång så det bör vara klart denna veckan så att man kan göra tryckrören också.

Nästa problem är att göra vattennipplar till turbom i M12*1,5 samt få tag i en nippel till oljan och vad det är för gänga där vet nog bara japanerna på mitsubishi. Någon som vet vad det är för gänga på oljeanslutningen på en Tdo4-13c?

oljereturen blir nog ner i hålet där besinpumpen en gång satt, det verkar vara ganska fritt ner där i alla fall.

Plansch gjord med en "Rasterbator" går att göra rött roliga saker med de programmen!En ny hylla gick åt för att få plats med alla delar man plockar av bilen!


Sen köpte jag en elektronisk darttavla för att ha något att göra under alla filosofiska funderingar när man inte riktigt vet vad man ska göra i verkstan! Cool


Idag sprang jag även på Mattson på biltema i jönköping och snackade lite motorstyrning, det skulle visst inte vara några problem att mappa digijetsprutet med hans emulator om det var löst chip i boxen, och det var det! Very Happy


 

 

070125

Nu är en fräsch Saab 900og ic på väg hem och rören till grenröret har anlänt. Så till helgen är det tänkt att det ska bli grenrörsbygge.

Lite kort, denna gången med riktig digitalkamera!

4m rör, jag räknar med att ca 3 meter kommer att gå åt!


Det är "blårör" från rinkaby rör, det ska blästras sen om någon undrar. endel säger att man inte ska använda den kvaliten men man vet ju inte förens man har testat! billigt är det i alla fall!


42mm utvändigt och 36invändigt, portarna är 35 och böjarna ca 37mm invändigt så det passar rätt bra

Ett antal böjar, 20:50kr stycket


Och här är anledningen till att jag inte kan ha grövre rör, bultarna sitter c-c58 så mer än 42mm kan man inte ha om M8 muttrar ska gå fritt


 

 

 

070128

Idag var det grenrörsbygge på schemat.

Först svarvade jag till en hylsa för att kunna göra j-krökarna avtagbara


Sen satte jag igång med själva bygget, allt är bara punktat så länge, endel ska göras om osv men för att ha något att jobba på så måste man ju börja någonstans.


Man skulle haft lite större radie till J-krökarna, men det syns ju ändå inte när hjulen kommer på Cool


Den besvärliga kröken runt vattenröret
När jag kommit så långt så kom jag på att man kan göra som när man bygger grenrör till vanliga radfyror, dvs spjälka upp delarna så att man kan göra det sissta på svetsbänken
Kollektorn:


Det var rätt smidigt att bygga den av två krökar som man kapade upp, det blir nog lite knivigare att svetsa primärrören på kollektorn då de ligger rätt tätt ihopDet var allt för idag, forstsättning följer i veckan!

 

070131

Idag kom tomten med paket till mig och bilen!Det ser inte så extremt ut men jag ska inte ha 2,5bars ladd och 600 hästar heller...

Jag hittade även en krök till så nu kan jag göra kollektorn på "rätt" sätt. Det har inte blivit mycket svetsande de senaste dagarna pga hälsoskäl, dock är flisar borta ur ögat nu så i morgon blir det nya tag!